طراحی آشپزخانه

طراحی آشپزخانه

آشپزخانه یکی از بخش هایی در فضای مسکونی است که دکوراسیون آن جای بازی زیادی دارد. وجود میز ناهار خوری و یا کانتر آشپزخانه، جزیره در آشپزخانه های جزیره ای، کابینت آشپزخانه و تجهیزات آشپزخانه نظیر یخچال و …. کمی دیزاین این بخش را از قسمت های دیگر متفاوت می کند. آشپزخانه ها، می توانند استایل های متفاوتی را در طراحی دنبال کنند و این مورد تحت تاثیر شرایط فضاست.

به عنوان مثال شما در یک واحد مسکونی امکان پیاده سازی آشپزخانه جزیره ای را دارید و در یک فضای دیگر چنین امکانی وجود ندارد. شرایط فضا بسیار تاثیر گذار است.

 دکوراسیون داخلی آشپزخانه

دکوراسیون داخلی آشپزخانه به دلیل اینکه طیف وسیعی از انتخاب ها را پیش رو ما می گذارد جز قسمت های هیجان انگیز دکوراسیون داخلی است، به عنوان مثال انتخاب رنگ مناسب و یا کاغذ دیواری هماهنگ با دیگر اجزای آشپزخانه نقشی مهم در زیبایی آشپزخانه دارد.

  1. کابینت آشپزخانه
  2. سینک و شیرآلات ظرفشویی
  3. جزیره یا آیلند آشپزخانه
  4. گاز و هود و فر
  5. مبلمان آشپزخانه
  6. و…..

موارد دیگری که می توان به صورت مختصر به آن اشاره کرد نور پردازیست. که بهتر است شدت و رنگ نور استفاده شده در بخش آشپزخانه با دیگر بخش ها متفاوت باشد و یا استفاده از کفپوشی متفاوت و در ارتفاع غیر همسطح با سطح پذیرایی یا نشیمن باشد، کفپوشی که در آشپزخانه استفاده میشود باید ویژگی های مهمی داشته باشد. از جمله این ویژگی های که کفپوش آشپزخانه نیاز دارند، مقاوم بودن در برابر آب و افتادن تجهیزات فلزیست. انتخاب مبلمان مناسب در آشپزخانه نیز از عوامل مهم است که می تواند تغییر زیادی در جلوه آشپزخانه های بزرگ ایجاد کند.

طراحی آشپزخانه

انواع طراحی آشپزخانه

انواع طراحی آشپزخانه که امروزه کاربرد دارند، رویکرد متفاوتی نسبت به گذشته پیدا کرده اند. اگر در گذشته آشپزخانه منزل، تنها محلی برای طبخ غذا بوده است، امروزه کاربرد های متفاوتی پیدا کرده و نقش موثری در زیبایی دکوراسیون منزل دارد. آشپزخانه های امروزی علاوه بر اینکه، مکانی برای طبخ غذا هستند، محلی برای جمع شدن اعضای خانواده نیز می باشند و در برخی از انواع آن، میز ناهار خوری نیز در درون آن قرار می گیرد.

در واقع این طراحی آشپزخانه است که تعیین می کند، کابینت ها یا تجهیزات آشپزخانه شما به چه شکلی در آشپزخانه جایگذاری شوند. بنابراین طراحی آن باید از اهمیت به سزایی برخوردار باشد.

بنابراین عملکرد متفاوتی نسبت به گذشته پیدا کرده اند، و به همین دلیل باید طراحی آن بر طبق اصول و قواعدی صورت می گیرد که بهره وری آن افزایش یابد.

شش مدل از رایج ترین انواع طراحی آشپزخانه

  • طراحی آشپزخانه U شکل
  • طراحی آشپزخانه L شکل
  • طراحی آشپزخانه  تک دیواری
  • طراحی آشپزخانه طویل و باریک

طراحی آشپزخانه U شکل:

آشپزخانه U شکل، در واقع از دو دیوار در مقابل هم که به واسطه ی یک دیوار میانی به هم متصل شده اند، تشکیل شده است. به بیان دیگر، سه دیوار که به شکل U انگلیسی در کنار هم قرار گرفته باشند، پلان آشپزخانه U شکل را تشکیل می دهد. آشپزخانه U شکل یکی از پرکاربرد ترین انواع طراحی آشپزخانه های مدرن است و به دلیل شکل طراحی کاربرد بسیار زیادی دارد.

در آشپزخانه U شکل به دلیل این که فضای آشپزخانه به چند قسمت تقسیم می شود، شلوغی و تراکم در آشپزخانه کمتر دیده می شود و به واسطه آن، می توان از شلوغ شدن فضای داخلی آشپزخانه جلوگیری کرد.

طراحی آشپزخانه

طراحی آشپزخانه L شکل:

آشپزخانه L شکل یکی دیگر از بهترین انواع است که به واسطه ی آن می توانید، از نقاط کور آشپزخانه تان به بهترین نحو استفاده کنید. در طراحی آشپزخانه L شکل، اتاق نشیمن و آشپزخانه در امتداد هم قرار دارند و به نوعی به یکدیگر متصل می شوند، بنابراین باعث می شود که سالن نشمین، بزرگتر از حد معمول به نظر برسد. اگر اتاق نشیمن کوچکی دارید با استفاده از آشپزخانه L شکل می توانید، فضای بزرگتری را در محیط خانه تان تجربه کنید.

آشپزخانه L شکل از یک دیوار بلند و یک دیوار کوتاه تر که به شکل L انگلیسی به یکدیگر متصل شده اند، تشکیل شده است و به همین علت همین اسم را دارد. البته اضلاع L شکل که به یکدیگر متصل شده اند، می تواند یک اندازه و برابر هم باشد و این مساله به نوع محیط و سبک منزل و آشپزخانه بستگی دارد.

آشپزخانه L شکل، برای فضاهای بزرگ و کوچک مناسب است و اگر به درستی طراحی شود، فضای مناسبی را برای آشپزخانه مهیا می کند که می توان در آن به راحتی فعالیت کرد.

آشپزخانه های L شکل انعطاف پذیری بالایی برای چیدمان تجهیزات داخلی آشپزخانه دارند، اما یکی از ایرادات عمده ای که به آشپزخانه L  شکل وارد است این است که نمی تواند در آن کابینت جزیره تعبیه کنید.

طراحی آشپزخانه

طراحی آشپزخانه تک دیوار:

آشپزخانه های تک دیوار، نوع دیگری از انواع طراحی آشپزخانه اند و سبکی مدرن در طراحی آشپزخانه محسوب می شوند. اگر آشپزخانه ای تک دیوار دارید، سعی کنید از رنگ های روشن برای طراحی داخلی آن، استفاده کنید.

در آشپزخانه های تک دیوار، معمولا تجهیزات کمتری در آشپزخانه قرار می گیرد زیرا فقط یک دیوار برای نصب کابینت یا قرار دادن تجهیزات آشپزخانه مانند یخچال و لباس شویی و گاز وجود دارد. در آشپزخانه های تک دیوار، معمولا میز ناهارخوری در جلوی آشپزخانه قرار می گیرد و باعث جدا شدن آشپزخانه از فضای نشیمن می شود.

در آشپزخانه های تک دیوار، معمولا تجهیزات کمتری در آشپزخانه قرار می گیرد زیرا فقط یک دیوار برای نصب کابینت یا قرار دادن تجهیزات آشپزخانه مانند یخچال و لباس شویی و گاز وجود دارد. در آشپزخانه های تک دیوار، معمولا میز ناهارخوری در جلوی آشپزخانه قرار می گیرد و باعث جدا شدن آشپزخانه از فضای نشیمن می شود.

استفاده از رنگ های متضاد یکی از بهترین گزینه ها برای آشپزخانه های تک دیوار است که می تواند جلوه ی آشپزخانه شما را دگرگون سازد و از سادگی بیش از اندازه آن جلوگیری کند.

طراحی آشپزخانه

طراحی آشپزخانه طویل و باریک:

اگر فضای کوچکی برای طراحی داخلی منزل در اختیارتان است، بهترین گزینه برای شما استفاده از طراحی آشپزخانه های طویل و باریک است که در اصطلاح به آن، Galley گفته می شود. آشپزخانه های طویل و باریک، از انواع طراحی دکوراسیونر های مطرح دنیا است.

طراحی آشپزخانه به سبک آشپزخانه های طویل و باریک، اگر چه قدیمی به نظر می آید و سال های طولانی در دنیا به عنوان سبکی شناخته شده مطرح است، اما کماکان قابل استفاده است و در سبک های مدرن آشپزخانه هم، کاربرد فراوانی دارد.

آشپزخانه های طویل و باریک از دو پیشخوان یا دیوار بلند و موازی در امتداد هم قرار دارند که می تواند دیوار باشد یا کابینت باشد و این بستگی به  سلیقه و طراحی مورد نظر شما دارد.

در آشپزخانه های طویل و باریک، کشو ها و کابینت ها و سایر لوازم آشپزخانه مانند سینک و گاز یا یخچال فریزر، به صورت موازی و رو بروی هم قرار دارند و به همین دلیل شما می توانید به راحتی در آشپزخانه تان، تردد کنید.

طراحی آشپزخانه

حرف آخر

طراحی آشپزخانه یکی از مهم ترین چیز هایی است که ذهن معماران و طراحان داخلی آشپزخانه را به خود مشغول می سازد. و از عمده ترین مسائلی است که می تواند به کارایی و زیبایی آشپزخانه شما کمک کند.

 

دکوراسیون داخلی راحیل هنری

 

منبع:engineerplus.ir

مقالات مرتبط

رنگ کرم در دکوراسیون داخلی
رنگ کرم در دکوراسیون داخلی

رنگ کرم در دکوراسیون داخلی یکی از رنگ های زمینه ای و آرام برای استفاده در دکوراسیون داخلی است که به شما احساس دفاعی و